70 40 48 69 Kontakt@climas.dk

Det at Indeklimaet har en væsentligt betydning for vores velvære og sundhed er vist ikke længere en nyhed. Men hvilke økonomiske fordele kan der være ved et optimalt indeklima på en arbejdsplads?

Her gør værktøjet totalværdig og indeklima det muligt at udregne trivsel udfra et godt indeklima (herunder sygefravær, og produktion) som muliggøre en bedre beslutnings proces om en mere bæredygtig arbejdsplads der kan skabe bedre trivsel, mindre sygefravær og mere produktion. 

Læs også et indeklima der betaler sig

Dette værktøj vil også have den egenskab at få virksomheder til at tænke over et optimalt indeklima som en investering i deres virksomhed. Og med dette værktøj kan der ligefrem udregnes   det optimale afkast ved en investering i et optimalt indeklima i sin virksomhed. 
Total og værdi og indeklima kan være til stor fordel for arbejdspladser og al erhverv med ansatte. Her udregnes medarbejderens total værdi i forhold til indeklimaet for at kunne se hvor meget en forbedring af indeklimaet potientialet ville kunne øge omsætningen, grundet højere produktivitet, mindre sygedage, og mere velvære på arbejdspladsen. Dette vil gøre beslutnings processen hurtigere og mere effektiv.

Værktøjet Totalværdi og indeklima er udarbejdet af DTU og teknisk institut efter et 2-årige  Innobyg-projekt. Dette værktøj er stærkt dokumenteret og skal være med til gøre fremtidens beslutnings proces nemmere og bedre.
Professor Geo Clausen fra DTU har været projektleder og han mener, at det nye værktøj kan give virksomheder nemmer overblik, og vise at det godt kan betale sig at investere i et godt indeklima. 

Læs også 10 gode råd til et godt indklima

Projektet er lavet sammen med række virksomheder fra byggebranchen. arbejdet er lavet igennem møder og brugerundersøgelser, samt workshops. Projektteamet har lagt vægt på at det er vigtigt at involvere branchen og være med til at sikre at værktøjet vil blive brugt, og relevant i beslutning om et nyt indeklima til kontor miljøer og andre arbejdspladser. 

Climas tilbyder nu Rapporter med fokus på totalværdien i indeklimaet. Dette giver virksomheder mulighed for at forestå investeringen i indeklimaet, og se hvilke økonomiske gevinster det vil medføre at give sin virksomhed, medarbejder, og kunder et godt indeklima.