70 40 48 69

Rigtig mange virksomheder har idag ikke et optimalt indeklima – Det går både udover medarbejdernes velvære og helbred. Et dårligt indeklima er ikke billigt for virksomhederne, Når indeklimaet ikke er optimalt er arbejdsmiljøet ikke nærende for medarbejderne, dette medføre til mindsket produktion og flere sygedage. 

Derfor kommer Climas nu med 6 gode råd til hvordan du nemt kan optimere dit indeklima, og skabe et bedre arbejdsmiljø.

  1. Udluftning

Husk at lufte ud. Minimum 5-10 minutter ad gangen, tre gange i løbet af en arbejdsdag. Hvis i har ventilations anlæg – sørg for for at det er indstillet korrekt.

Et godt råd er at lave faste udluftnings tider på kontoret. Dette kunne være kl.10 – 12 – og 14 

En anden god løsning er en udluftnings lampe – der viser når co2 koncentrationen er ved at være for høj, og slukker hhv. igen når man har luftet nok ud og kan lukke vinduet igen. Der kommer en video senere hvor vi præsentere dette super gode værktøj for jer, men hvis i er meget ivrige kan i Kontakte Climas og høre nærmere allerede idag. 

2. Temperatur

En anbefalet temperatur er mellem 20-22 grader. De fleste kontorer stiger mellem 1.5 til 2 grader i løbet af en arbejdsdag. Sørg derfor at temperaturen ligger på cirka 20 grader når i møder ind morgen. 

Lad vær med at overopvarme lokalerne i vinter halvåret – det er både dyrt og usundt.

3. Rengøring 

Sørg for for at rengøring er optimal – gør plads til at komme til. For meget støv kan have en negativ påvirkning på medarbejderne og bidrager ikke til at ordentligt arbejdsmiljø. 

4. Belysning 

Dagslys er den bedste og sundeste lyskilde man kan have på arbejdspladsen, men ofte er det nødvendigt at supplere med kunstig belysning. Inddrag den enkelte medarbejder i valget af belysning, da alle mennesker påvirkes forskelligt af lys, alt efter alder og syn.

5. Støj 

Støj og dårlig akustik kan påvirke koncentrationsevnen og kan give både stress og hovedpine. Sørg derfor for at skabe en god akustik i arbejdsrummet ved f.eks. at fjerne eller isolere støjkilder, dæmpe lydniveauet – for eksempel ved ændret adfærd og sidst men ikke mindst forsøge at forbedre akustikken. 

Støj og dårlig akustik kan påvirke vores koncentrationsevnen og medføre til at medarbejderen kan føle stress symptomer og hovedpiner. Fjern eller isolerer støjkilderne, sikre jeres lokaler med god akustik ved hjælp af akustik plader. 

6. Inviter planterne indenfor 

Inviter naturen indenfor og skab en grønnere arbejdsplads. Planter er super gode til at regulere luftfugtigheden med, og er med til co2 neutralisere indeklimaet på kontoret.

 Planter der er gode for indeklimaet kan nævnes: 

  • fredslilje
  • fingerfilodendron også kaldet monstera 
  • dracena 

Så Husk – sæt fokus på velvære og sundhed, få styr på indeklimaet.